Ytringsfrihed blandt kommunalt ansatte

Ytringsfrihed blandt kommunalt ansatte

Ytringsfrihed

Ytringsfrihed blandt kommunalt ansatte, og specifik i Esbjerg kommune hvor mange ” kloger sig” på hvordan man bedst muligt, kan lade offentligheden vide hvad der foregår bag de tykke kommunale vægge.

Nu skulle man tro at der er nogen blandt nye foredragsholdere og socialrådgiver, tænker at netop de har opfundet begrebet offentlighed i forvaltningen ( bregrebet kaldes pt whisleblower) .

Kære venner dette begreb har altid eksistereet og begrebet er slet ikke nyt. Det nye består i at nogle enkelte tænker, at her kan vi promovere os selv og skabe en indtæng ved at råbe rigtig højt om begrebet. Vi kan endda holde foredrag om begrebet, og oplyse os andre som er så uvidende – om dette begreb.

Det er ingen nyhed at kommunale ledere er kede af at socialrådgiverne går til offentligheden, uden deres vidende, dette er sket gennem utallige år og debatten er ofte blusset op, og neddysset igen.

Problemstillingen er blandt de ansatte socialrådgivere på det kommunale område.

Der er gennem de sidste 10 år sket en ensretning af de ansatte, og samtidig er de kommunalt ansatte socialrådgivere ikke kritiske eller selvtænkende i forhold til de forhold, som rent faktisk eksistere på det kommunale område.

Dengang vs. nu

Engang var en socialrådgiver, en socialrådgiver – hvilke inbefattede at man altid havde sin borger i centrum uanset hvad – nu har man sin leder i centrum uanset hvad.

Socialrådgivere nu om dage, er meget bange for at træde ved siden af de kommunale foreskrifter og hele området på det kommunale område bære desværre præg af at ” rebellen” er væk, og og den selvstændige socialrådgiver eksistere ikke længere.

Lovgivningen lægger op til at alle kan udføre opgaven, bare man er kommunal nok ( hvilket i dette tilfælde vil sige at man er kommunens mand/kvinde.

Den gamle socialrådgiver er afgået ved døden!

About the Author

Jesta Krüger author